T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - İbrahim - Süheyla İzmirli Fen Lisesi

ERFEN 1283 MUDİTA PROJESİ (BAŞKALARININ MUTLULUĞU İLE MUTLU OLMAK)

ERFEN 1283 MUDİTA PROJESİ (BAŞKALARININ MUTLULUĞU İLE MUTLU OLMAK)

   KDZ Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Ceylin TOPALOĞLU, Öykü ÖZÇELİK liderliğinde ve Görsel Sanatlar dersi öğretmeni Hülya PINAR rehberliğinde gerçekleşen projede fen lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarına gidip bilgi ve donanımlarını aktararak farklı kültürler, aileler, yaşam biçimleri, öğrencilerin potansiyelleri hakkında fikir sahibi olmaları gibi kazanımlar elde etmeleri amaç edinmiştir. Bu sosyal sorumluluk projesi ile gidilen okullarda sosyal iletişimi geliştirerek iletişim içinde olan okulların öğrencilerine katkıda bulunması için bu projenin ilk durağı olan Kurtlar İlkokuluna gidilmiştir.

  Kurtlar İlkokuluna gidilip gruplar oluşturularak lise öğrencileri sınıflara dağılmıştır ve her sınıf düzeyine göre hazırlanmış materyaller ile eğlenerek öğrenme gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Anasınıfı ve 1.sınıflarda masal anlatımı, yüz boyama, parmak baskısı, hareketli dans etkinlikleri; 2.sınıflarda eldeli toplama, asit-baz deneyi, ritim etkinlikleri; 3.sınıflarda kuvvet etkinliği, boyama; 4.sınıflarda besin piramidi anlatımı, zeka oyunları gibi etkinlikler sınıflarda yaptırılmıştır. Daha sonra tüm okul öğrencileri ile palyaçolar eşliğinde bahçede fildişi macunu deneyi yapılmıştır. En son fen lisesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu, minik öğrencilere konser vermiştir.

  Bütün bu etkinlikler her iki okulun öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri arasında etkili iletişim sağlamalarına neden olmuştur. Fen lisesi öğrencileri gittikleri Kurtlar İlkokulu öğrenci velilerinin hazırlamış oldukları ikramlar, öğretmen ve idarecilerin karşılamaları ile kendilerini her anlamda rahat hissettiklerini ve dönüş yolunda mutlu şekilde döndüklerini ifade etmişlerdir.

30-11-202330-11-202330-11-202330-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2023 - Güncelleme: 30.11.2023 10:21 - Görüntülenme: 307
  Beğen | 0  kişi beğendi